108

Gehry: Anyway, I decided to get into a dialogue with the old house, which is no different, you know, from what I was saying about the Ron Davis house, where the interiors would join in a dialogue with the exteriors. Here I had it easy, because the old house was already a different aesthetic, and I could play off it. But I wanted to explore the relationship between the two. I got fascinated with the idea that the old house should appear to remain totally intact from the outside, and that you could look through the new house, and see the old house as though it was now packaged in this new skin. The new skin and the windows in the new house would be of a totally different aesthetic than the windows in the old house. So they would constantly be in tension, or whatever, with each other. I wanted each window to have a different aesthetic, which I couldn't accomplish at that time.

Source type: picture
Info: Ron Davis House / Malibu, California, USA / 1972
Original size: 675x450 px. Edit